Why is there only audio playback (no video) when I am watching a movie on my tablet/phone?

Certain codecs (mostly third-party codecs) use hardware overlay (or hardware acceleration) for video rendering.  This situation will result in the Splashtop Streamer being unable to capture the desktop screen correctly through the Microsoft® Windows® screen-capture APIs.  In this case, you may try to change the setting of the codecs. 

For example:

  1. In Media Player Classic, enabling VMR-7 (renderless) or VMR-9 (renderless) in the Playback Output options should help.  See this topic:  http://wiki.digital-digest.com/index.php/Media_Player_Classic:_Hints_and_Tips for detailed information.
  2. In Media Player, Tools --> Performance tab --> Advanced button --> uncheck Use Overlays under Video Acceleration in ver9 (XP).  Or uncheck Use Overlays under DVD Video in ver11(Vista/Win7).
  3. In VLC player, go to Tools --> Preferences --> Video, and uncheck Accelerate Video Output.  Then restart VLC.
  4. In GOM player, press F5 to open the Setup window.  In Video/Output --> select VMR7 or VMR9.


Or, if you are using other media players, you may alternatively try to turn off Direct X™ rendering features, or disable hardware acceleration.

 

For MAC:

Mac OS X 10.7.0 (Lion) or above will cause your tablet or phone to get audio (without video) only when you are playing video using an Apple DVD Player.

Solution:  Since this issue would need to be fixed by Apple and we currently can't do anything about it, we suggest that you please use another Player like VLC instead.

Have more questions? Submit a request

1 Comments

  • 0
    Avatar
    Erosion139

     URGENT!!! I need desperate help! i have been using splash top on my windows 7 pc and using a mac as a remote. I have deleted splash top off my pc due to the fact that i cannot see anything on the screen for my pc yet, the problem still consists. I am still able to access my pc if i enable safe mode and access it that way but if i start it normally it will show the windows loading symbol and instead of showing the accounts etc, it shows a blank screen and the cursor. PLEASE THIS IS URGENT!!!!!!!

Please sign in to leave a comment.