Why do I see a black/green screen on my tablet/phone?

According to the reports we've received from users, the "black screen" issue could be caused by the following reasons.  If any of these situations pertains to you, please try the related suggestions to solve them.

I.  Splashtop Streamer

1.  Mac OS X 10.7.0 (Lion) or above will cause your tablet or phone to get a blank screen when you are playing video using an Apple DVD Player.

Solution:  Since this issue would need to be fixed by Apple and we currently can't do anything about it, we suggest that you please use another Player like VLC instead.

2.  nVidia GeForce Graphic card with Splashtop Streamer for Windows (Win 7, 8/8.1, and 10).

Solution:  Please disable the GeForce optimization to see if there's any difference.

a.  Execute regedit.exe on the computer with the streamer installed.
b.  Double-click on it to execute it.  (This step may trigger a confirm dialog box by the system; click Yes to execute if it pops up.)
c.  Search registry key "EnableNvFBC". Then change the value of the key to "0".
d.  Exit Splashtop Streamer by right-clicking on the icon in the System tray.  Then launch the Streamer again from the Start menu.  (Re-booting the computer can produce the same effect.)
e.  Try to connect again and see if the "black screen" issue is gone.

3.  Intel Sandy Bridge graphic card with Splashtop Streamer for Windows.

Solution:  If you are using this display chip and get a black (or half green) screen, please find or add a new registry key from:  \HKEY_CURRENT_USER\Software\Splashtop Inc.\Splashtop Remote Server\EnableIQSV  and set it to 0, then restart the Splashtop Streamer.  This will fix the black screen issue on client devices.

(Download the attached EnableIQSV.reg_  file and rename it to be .reg file by deleting the underscore at the end of the name.  Then double-clicking it can automatically add this key.)

4.  Playing movies with various types of media players like Windows Media Player, VLC... app on Windows isn't using the proper settings while playing a movie.

Solution:  Please see this link for more info.

5.  Connects to a Win7 that is installed on a Mac Mini (via bootcamp) without any monitor attached (headless).

Solution:  Our engineering is working on fixing this issue.  A temporary workaround is to hook up a monitor to the Mac Mini.

6.   If there is some software named "Rapport," or other Rapport-like software installed on your computer for the same purpose (to protect the website contents from being captured),  you may see a black area within the Internet browser (not a full black screen).  This means the contents you are browsing are protected, and not able to be captured, nor capable of being "streamed."  In this case, you do have some options available you can try:

a.  Enable nVidia GeForce optimization if your display card is nVidia and supports this optimization.
b.  Browse another URL that's not listed in the Trusteer web page.

c.  Remove Rapport (or the Rapport-like software) from your computer.

 

II.  Splashtop Client

1.  Sometimes just closing the app and then re-opening the app can easily solve this black screen issue.
2.  Android v4.x + Splashtop for Android HD client v2.x may get a black screen on the tablet.

Solution:  Enable option "Run in Compatible mode."  You can find this option at  Settings --> General Preferences --> Run in Compatible mode.

3.  ViewSonic tablet with Android v3.x

Please note that the only version of ROM that we tested with ViewSonic was 2.x  which is officially supported by Splashtop Remote and should not produce the black screen issue.  If you use ViewSonic with an Android3.x customized ROM, any black screen issue may need to be fixed by ViewSonic.

 

III.  Others

  • Using Splashtop Streamer for Windows with RDP session:  If you first connected your computer via RDP, and then connected via Splashtop Remote Desktop, both the Streamer and RDP can successfully co-exist. However, if you minimize the RDP session, Splashtop Remote Desktop will get a black screen.

Solution:  Restore the RDP session again.

Have more questions? Submit a request

62 Comments

  • 1
    Avatar
    lee

    Non of these suggestions worked.

    windows 10 home 64 bit Nvidia GT720 v 399.10

    ipad 2 iOS 9.3.5

    SPplashtop for iOS version 2.7.6.1

    you have killed what used to work fine on my ipad2 !  This is a crucial point, it all worked fine till you screwed with the client ! 

     

     Only the mouse and keyboard works in the spalshtop client on iPad, but no screen

     

    it used to work fine ! dont you test these things thoroughly before you release on the App Store ! how long before you fix it ? I see no way to roll back the app client in the iPad !

    im livid ! And rightly so. 

    I have the latest Nvidia drivers

    i tried each reg file individually and rebooted each time, didn't help

    i also tried to enable the blank screen option and disable

    i also tried the mirror driver, didn't help

    NOw what?

    Edited by lee
  • 0
    Avatar
    vans.huang

    @Contrax & Charles_85,

    If you are still experiencing any similar issues, please let me know. I will collect logs and work with the team to address the cause and fix it.

    Thanks,
    Vans

  • 0
    Avatar
    Psclegg

    Black screen here, too, on my iPad 4th generation, worked fine until the latest update.  Needs to be fixed quickly, please.  No problems with my iPhone.  Connecting to an iMac running the latest beta version.

    Edited by Psclegg
  • 0
    Avatar
    vans.huang

    @Jmfletch,

    Sorry for the late response.

    Please try this beta version streamer and see if it helps:

    https://www.dropbox.com/s/r2d0jat47na6mdq/Splashtop_Streamer_Windows_general_v3.1.5.0_beta_NV.exe?dl=0

  • 0
    Avatar
    Cortburris

    I'm having the same issue as jj816. I have an iPad 3 (first retina iPad) and when I log in, I only see a black screen. Mouse control works in both trackpad mode and the other. And I can also hear audio from the server on the iPad. Tried reinstalling both client and server software to no avail. Still works just fine from my Samsung s6 and two windows clients. 

     

    Edit: server is Ryzen 1700 and rx480 running Windows 10

  • 0
    Avatar
    Jaff.Kuo

    @Str1ve13,

    Have you tried 'run in compatible mode' on android side?

    Please also try to find kind of acceleration option in display settings, and disable it to see if there's any difference.

  • 0
    Avatar
    Noseynana

    Sigh, I was hoping for a bit of product support per my ?? above.  Afterall, it's not a free app but $9.99

  • 0
    Avatar
    vans.huang

    @Jimfletch,

    Please help collect logs, you can click the open log folder under the advanced tab in the streamer to collect logs. Thank you.

    Splashtop
    Vans

  • 0
    Avatar
    Str1ve13

    I uninstalled AVG and AdAware,  still the same.  Xp is on the same network. ss is attached. 




    Screenshot_2013-05-22-23-22-31.jpg
  • 0
    Avatar
    Harris.N

    This is an old thread, but wanted to share what fixed the green tint issue for me for those who may still be having issues with this. I have my PC plugged into my TV through HDMI, and on Windows 8.1 it automatically scaled the interface up to 150%. Once I reduced the scale back to 100%, my green tint issue went away. I hope this helps.

  • 0
    Avatar
    Daniel

    LOL, again black screen wtf...

  • 0
    Avatar
    Be4562007

    same issue, here is my request, someone please help.

     

    https://support-splashtoppersonal.splashtop.com/hc/en-us/requests/96472

     

  • 0
    Avatar
    Jj816

    All of a sudden I am getting a blank screen on my ipad 3.  However, it is connecting and I can see on the desktop that if I tough the screen it is controlling it.  please help!

  • 0
    Avatar
    M.Alkhurasani

    I have a 27 inch monitor with 2560x1440 resolution and an Asus Transformer Prime that would get the black/blank screen every time I tried using Splashtop 2. Using the DisableDDA.ref file into the registry I was able to fix the issue and now splashtop works perfectly. 

    Thanks so much for the help! 

  • 0
    Avatar
    Dennys.Infor

    Dear.

    When I try to connect my Nexus 4 with Android 4.2 the application lunches an exception IllegalStateException. This doesn't let to use it.

    I bought the application and I would like to avoid this message to use it fluently.

    Please. What should I do?

    Thank in advanced.

  • 0
    Avatar
    Malekdu13012

    Please help me ! Last time I've do the solution with the nvidia graphic card, but it doesn't worked on my tablet. But this week, i'm not in my home, and I wanted to play some watch dogs on my laptop, but now I can't be in fullscreen. How to reactivate the nvidia optimization, and the fullscreen please !

  • 0
    Avatar
    Michael.Manniche

    Running from Samsung Tablet, and i got black screen where it would soon after DC, i could move the mouse on the screen while it was black but wasnt able to see anything on the tablet.

    I tryed downloading the .reg file and run it, but it didnt help, then i tryed reinstalling both on my tablet and the PC, still didnt work.

    Last i went on my Tablet and set it to  "Run in Compatible mode." And wupti its now working. Thank you, both for this help and your great remote program.

  • 0
    Avatar
    Zebblack58

    I am using my computer that has windows 8 and my android phone. it launches and everything but the screen is still black. I tried disabling DDA and everything and nothing...... what the hell do i do to fix it?

     

  • 0
    Avatar
    Timothy.Lundberg

    When I go to settings, general preferences I do not see a run in compatibility mode option.  I have an asus transformer all in one, the tablet was connecting automatically to the desktop up until this morning.

  • 0
    Avatar
    Norma.Gradillas

    Thanks this app has being working just great on my Samsung Tablet and start having trouble just today, it was getting Me CRAZY!!! thanks for the advice, I set it to "Run in Compatible Mode" everything is RIGHT again.

  • 0
    Avatar
    Jaff.Kuo

    @Zebblack58, Dennys.Infor,

    Please try to enable "Run in compatible mode" option to see if there's any difference.

    You can enable this option with the following steps:

    1. Open Splashtop 2 app on your tablet/phone, you'll see the streamer list
    2. Enter Settings page.
    3. Find "General preferences" and tap it
    4. Find "Run in compatible mode", and tick it to enable this option
    5. try again

  • 0
    Avatar
    Tonismar

    I would like to say that, "Run in compatible mode" is not a solution.I'm saying this because, in compatible mode, the screen gets slowing with a lot of lag. I'm a mac user with a Samsung SM-T560 tablet and my screen always keep black whether I running without compatible mode.

    Edited by Tonismar
  • 0
    Avatar
    Erosion139

    if anyone is having trouble getting back on there windows 7 pc all you need to do is access it in safe mode and restore windows. This will not remove any data but revert all the settings to default (some setting where the screen displays black empty evilness) now you should be able to access it normally. 

  • 0
    Avatar
    Rlapoint

    Having issue with laptop windows 7 going to locked home screen after inactivity, and disconnecting the access to the computer. just get a black screen. How do i keep it from going to locked home screen?

  • 0
    Avatar
    Dennys.Infor
    Thank to team. After release 2.4.0.1 of Streamer it's not necessary to activate Run in compatible mode at settings of terminal. It works perfectly. If it could work faster it would be better.

    Thanks to all members of team.
  • 0
    Avatar
    Isayu555

    when i downloaded DisableDDA.reg it fixed everything tnx so much! :D

  • 0
    Avatar
    Jmfletch

    Installed the beta with the same result......blank screen on the IPad

     

     

  • 0
    Avatar
    vans.huang

    @Jim,

    We replied to your ticket.

     

    @Flavioflu2882,

    Please execute regedit.exe on the computer with the streamer installed, search registry key "EnableNvFBC" then set the value to 0. It should help.

  • 0
    Avatar
    Charles_85

    I don't understand why in this day and age that you pay for a service yet when something goes wrong you have to go out of your way to fix it.

  • 0
    Avatar
    Jcoombs
    I am having this problem, and the recommended solution is not much of a solution because in order to use Splashtop at all I have to first connect to the server using an RDP client, and then also connect using the Splashtop client. Is there no better solution available? I am using an iPad2 as the client device. Quoting from above: "Using Splashtop Streamer for Windows with RDP session: If you first connected your computer via RDP, and then connected via Splashtop Remote Desktop, both the Streamer and RDP can successfully co-exist. However, if you minimize the RDP session, Splashtop Remote Desktop will get a black screen. Solution: Restore the RDP session again."
Please sign in to leave a comment.